Cenaturio: eerste kwaliteit huisdiervoeding voor hond en kat.

Zonder:
kunstmatige conserveringsmiddelen
kunstmatige smaakstoffen
kadavermeel

Met:
hoogwaardige grondstoffen!
smaakstoffen puur natuur!
goede prijs / kwaliteit verhouding!
optimale verteerbaarheid dus minder ontlasting!

Deze kwaliteitvoeding is vanaf 1995 op de markt gebracht door Van Welsenes Import & Export met de gedachte en doelstelling:

Wat heeft een dier nodig om gezond en fit te blijven?

U dient zich uiteraard wel aan de richtlijnen te houden, dus niet teveel voederen. Want indien men een hond 10% teveel voeder geeft, neemt de hond ca. 50% meer water op. Resultaat: de maag heeft een bepaalde inhoud, daar komt 60% meer volume in, het dier krijgt een opgeblazen gevoel en wil dit zo snel mogelijk kwijt dus gaat overgeven of wat het meest voorkomt krijgt diarree. Dit geldt in het bijzonder voor pups, deze moeten echt 4 à 5 maal per dag gevoerd worden. En het is belangrijk dat ze na het voederen minstens 1 uur rust hebben. Dit geldt in principe voor alle dieren na de maaltijd minstens 1 uur rust.

Voor probleem honden, dit kunnen honden zijn met allergie en/ of verteerbaarheid- of vachtproblemen, heeft Cenaturio speciale voeders ontwikkeld.

Indien een dier een nieraandoening heeft zal hij/ zij toch naar een dierenarts moeten. Maar het is voor vele honden het proberen waard en dikwijls succesvol.